tiistai 16. syyskuuta 2014

Valtakunnalliset harrastajanukketeatteripäivät Porissa!

Syyskuun kolmannen viikonlopun aikana 19.-21.9.2014 Porin keskustassa sijaitseva Kulttuuritalo Annankatu 6 täyttyy nukketeatterin harrastajista ja heidän esityksistään eri puolilta Suomea. Valtakunnallisilla harrastajanukketeatteripäivillä vaihdetaan kokemuksia, saadaan rakentavaa palautetta omasta työstä kotimaiselta ammattilaisraadilta, jaetaan tietoa ja taitoa sekä kouluttaudutaan syvemmälle nukketeatteritaiteeseen. Esitysten lomassa järjestetään ammattilaisvetoisia kursseja niin nuken käsittelyyn kuin ohjaamiseen liittyen. 

Osallistujia saapuu mm. Suonenjoelta, Tampereelta, Ylivieskasta ja Vaasasta. Ohjelmistoon kuuluu niin Pulcinella -käsinukkeperinnettä kuin mustaa teatteria ja tutuista saduista nähdään ainakin Fedja-setä, kissa ja koira sekä Vattumato. 

Harrastajakentän innokkuudesta ja aktiivisuudesta riippuen tapahtumasta on mahdollisuus tulla jokavuotinen katselmus, jonka kautta nostetaan esiin Suomessa laajalti elävää nukketeatteritaiteen harrastuskulttuuria. Tarkoitus on, että järjestäjävastuu ja paikkakunta vaihtuvat joka vuosi.

Tapahtuma on osa Suomen Uniman 30 v. -juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Nukkero ry, Suomen Unima, Kulttuuritalo Annankatu 6, Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto ja Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste.


Timoteus-karhun edesottamuksia pääsee pian seuraamaan Karhukaupungissa

Pulcinellan aurinko paistaa vaikka syksyn kynnyksellä elämmekin

Harrastajanukketeatteripäivillä myynnissä tätä kyseistä teosta!

Fedja & posse

Vattumadon voileipien himo on suunnaton!

Harrastajanukketeatteripäivien huikeiden esitysten aikataulut ovat alla olevassa taulukossa. Eeppiset show't ovat keltaisella tussilla erikseen vahvennettuina. 
Pian siis nuket valloittavat Porin!

Lämpimästi tervetuloa!
Hjärtligt välkommen!
Herzlich willkommen! 

Добро пожаловать!


...toivoopi Nukkero ry, Suomen Unima, Kulttuuritalo Annankatu 6, Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto ja Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste + projektiraketti Hauhia :)