maanantai 20. elokuuta 2012

NUKKETEATTERI TERAPIAN MAAILMASSA


La 8.9.  klo 9:30-15:00
Porin Taidemuseo, luentosali

Seminaarimaksu
30/15 euroa (sis. aamukahvituksen, lounas omakustanteinen)
Ilmoittautuminen perjantaihin 31.8. mennessä osoitteeseen nukkero.ry(a)gmail.com
Lisätiedot: roosa_halme(a)hotmail.com / 040 54 25 637


NUKKETEATTERI TERAPIAN MAAILMASSA
Visuaalisen teatterin terapeuttiset mahdollisuudet:  teatteritaiteilija ja terapeutti työparina
PIP-Fest kutsuu kaikki taiteesta, terapiasta, teatterista, nukketeatterista ja hyvinvoinnista kiinnostuneet kuulemaan, kokemaan ja keskustelemaan erilaisten teatteriterapiamuotojen mahdollisuuksista alan kansainvälisten ja kotimaisten ammattilaisten kanssa.
Seminaari pohtii käytännön esimerkkien ja kokemusten kautta visuaalisen teatterin terapeuttisia lähtökohtia ja kehittämistapoja. Luennoitsijoina toimivat mm. taideterapeutti ja taideterapian professori Matthew Bernier (USA), näyttelijä, ohjaaja ja visuaalisen teatterin spesialisti Rene Baker (UK) sekä taideterapeutti ja nukketeatteriohjaaja Anna-Liisa Tarvainen (FIN).
Pilottihankkeena esitellään KO-KOO-MO –konseptin Palikkateatteri-menetelmä, jonka terapeuttisia mahdollisuuksia lastenkodeissa, erityislasten päiväkodeissa ja vanhainkodeissa on tutkinut yhdessä työryhmän kanssa Matthew Bernier.
Seminaari on osa PIP-Festiä (Pori International Puppetry Festival), Rakastajat –teatterin Lainsuojattomat –festivaalia, Satakunnan taidetoimikunnan seminaarisarjaa sekä KO-KOO-MO –konseptin Palikkateatterin hyvinvointihanketta, jonka lähökohtana on nukketeatterin vieminen eri laitoksiin sekä taideterapeuttisten työmuotojen yhdistäminen nukketeatteriin.