tiistai 22. lokakuuta 2013

Su 3.11.2013 Noiduttu leikki - musiikillinen nukketeatteriseikkailu

Jännittävä Halloween-viikonlopun ohjelma koululaisille ja isommillekin!

Sunnuntaina 3.11.2013 klo 17 Rakastajat-teatterin Hilkka-näyttämöllä nähdään musiikillinen nukketeatteriseikkailu, kun Aura of Puppets tuo Noiduttu leikki -nukketeatteriesityksen Poriin. Esityksen kesto on noin 1 h ja ikäsuositus + 8 v. Liput 8 €/kpl. Lippuja on saatavissa Rakastajien Lippulinjasta (Gallen-Kallelankatu 6, Pori).

Noiduttu leikki kertoo tarinan Nannasta, joka jää vastentahtoisesti pikku veljensä vahdiksi, kun vanhemmat lähtevät muualle illanviettoon. Nannan yrittäessä viihdyttää veljeään, hän saa kutsun pahanilkisten noitien maahan. Etsiessä veljeään Nanna tempautuu seikkailuun, jossa hän kohtaa kolme toinen toistaan omituisempaa noitaa. Nanna oppii paljon maailmasta ja sen pelottavista puolista. Esitys tarjoaa fantasiamatkan nukkejen ja lumoavan musiikin parissa!




Yhteistyössä:
Aura of Puppets, Rakastajat-teatteri, Taiteen edistämiskeskus, Nukketeatterijuhla PIP-Fest, Nukkero ry & Kulttuuritalo Annankatu 6

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Jättinukkekulkue & tulivarjoteatteria Taavin Tulissa

Perjantaina 27.9.2013 jättinukkekulkue lähti matkaan Annikselta, josta reittimme johdatti meidät torin kautta Etelärantaan. Soihdut valaisivat kulkuamme. Lyhyt jättinukkekulkue, joka oli korkeudeltaan melkein suurempi, käsitti kaksi hullunkurista eläinhahmoa. Ensimmäisenä jättinukkena kulki tumma karhu (Porin Karhukuningas) ja toisena vaalea hevonen (Heppa Sirkustirehtööri).


Porin Karhukuningas lähdössä jättinukkekulkueelle. Kuva: Sinikka Nurmi


Näyttävä jättinukkekulkue keräsi uteliaita katseita, niin kaduilta kuin myös kahviloista. Suuret ja vaappuvat eläinhahmot nostattivat hymyn ihmisten huulille. Osan matkasta muutamat innokkaat seurasivat jättinukkekulkueen jatkona. Toivotimme kansan tervetulleeksi Taavin Tuliin. Kun kulkuekierros oli lopuillaan, parkkeerasimme jättinuket Etelärantaan nauttimaan Taavin Tulista.


Heppa Sirkustirehtööri ja Porin Karhukuningas Etelärannassa. Kuva: Roosa Halme



Jättinuket nauttimassa Taavin Tulista. Kuva: Roosa Halme


Siirryimme soihtujen kanssa Satakunnan museon seinustalle. Taavin Tulien aikaan oli mahdollista kokeilla varjoteatteria soihtujen äärellä. Oikea tuli, joka soihduissa liekehti, loi entistäkin eläväisempiä varjoja museon kiviseen ulkoseinään.


Varjoteatteria soihtujen valossa. Kuva: Roosa Halme


Varjot heräsivät eloon! Kuva: Roosa Halme


Lapset, nuoret ja aikuiset kävivät innokkaina kokeilemassa varjoteatterihahmojen liikehdintää oikean tulen valossa. Onnistumisen riemua koettiin, kun varjot näyttivät heräävän eloon.

Soihtujen valossa museon ulkoseinälle heijastui varjoja, mitä erilaisimmista hahmoista. Varjoja luotiin isoilla pahvisilla naamareilla. Naamareissa hahmoina olivat muun muassa kissan pää, siili, toteemi, kana...


Jättiläiskissa. Kuva: Roosa Halme

Toteemi kuin Pääsiäissaarilla. Kuva: Roosa Halme

Tulivarjoteatterin jälkeen oli aika viedä jättinukkekulkueen eläinhahmot levolle. Jättinuket, Heppa Sirkustirehtööri ja Porin Karhukuningas, olivat olleet ahkeran kuvauksen kohteena, kun Etelärannassa seisahduimme. Niinpä jättinuket suuntasivat soihtujen johdattamana takaisin alkupisteeseen odottamaan seuraavaa jättinukkekulkuetta.




Kirjoittanut: Sinikka Nurmi